2019. május 28. 15:25 - zonemes

Hogyan keressünk ?

Az egyik legnagyobb próbatétel a megfelelő hely megtalálása, ahova menni szeretnénk és ahol az igényeinknek megfelelő feltételeket biztosítják. Alapjában két módon találhatjuk meg álmaink munkahelyét: a könnyebb eset, amikor egy fejvadász céget keresünk meg ( ezekből bőven találhatunk, de komolyan érdemes szelektálni köztük), a másik lehetőség, ami jóval több időt és energiát igényel, de megvan benne a keresés és felfedezés varázsa: amikor mi magunk fogunk neki a keresésnek. 

Mi az előnye, ha egy fejvadász cégnek küldjük el az önéletrajzunkat? Ők sokkal jobban ismerik a helyi viszonyokat, tudják melyik iskolának van szüksége a szakképzettségednek megfelelő tanárra, így rendszerint viszonylag gyorsan küldenek ajánlatokat. Sok iskola nem hírdeti meg a szabad állásokat, hanem fejvadász cégeket bíz meg, akinek jutalékot fizet; gyakran megtörténhet, hogy ugyanazt azt állást 4-5 fejvadász is ajánlja. Minden fejvadász nagyon titkolja az ügyfeleit, és szinte biztos, hogy hiába kérdezzük meg, nem fogják elárulni, melyik iskolának is küldtél el az önéletrajzunkat.

Nagybrittaniában jelen pillanatban épp óriási tanárhiány van, hetente többször is megkeresnek új ajánlatokkal és még mindig akad új fejvadász cég, aki mindenáron szerződni szeretne. A nemzetközi fejvadász cégek is elkezdtek már készülni a következő tanévre, onnan is érkeznek a különböző ajánlatok. 

Amikor mi magunk fogunk neki a keresésnek, rendkvül sok szabadidővel és türelemmel kell rendeleznünk. Az egyik legjobb lehetőség, amikor az adott országban, városban levő iskolák weboldalait keressük meg és egyből nekik küldjük az önéletrajzunkat és a motivációs levelünket. Szerencsés esetben ez egyszerűen megoldható egy email címmel, amelyet az iskola oldalán találhatunk, néha azonban a dolgok sokkal bonyolultabbak: egy online vagy egy letötlhető kérdőívet kell kitölteni a jelentkezéshez, ami gyakran elég hosszú ideig tart és amikor már a sokadikat töltjük ki, az bizony eléggé elveheti a kedvünket. Ilyenkor ajánlott elmenteni a címet és keresni egy másik iskolát, ahova csak a motivációs levelet kell elküldeni az önéletrajzzal. Az elmentett címre pedig bármikor visszatérhetünk :) 

Ne sajnáljuk a fáradságot és szánjunk időt rendszeresen pár önéletrajz elküldésére, soha nem tudhatjuk, melyikre kapunk pozitiv választ. Előfordult már, hogy a leglehetetlenebb helyekről írtak és hívtak meg online intervjúra. Ne essünk abba a hibába, hogy össze-vissza küldözgessünk mindenfele jelentkezéseket, gondoljuk át alaposan, hova is szeretnénk menni és koncentráljunk arra a területre. Amennyiben ott nem találunk számunkra megfelelő lehetőséget, nézzünk vissza később a sulik oldalára ( ezeket elmented a kedvencek közé, ugye? ), esetleg nézzünk szét a szomszédos területeken. Arra is volt már példa, hogy nem volt számomra érdekes lehetőség az adott iskolában, de küldtem egy érdeklődő levelet az önéletrajzommal és pár hónap múlva megkerestek, hogy lett egy szabad hely, ha még érdekel esetleg... 

14306845-vacation.jpg

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://worldteacher.blog.hu/api/trackback/id/tr9814866146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása